Skip to main content

Μ. Βερέμης (Upstream): Έχουμε περισσότερους φιλόλογους από μηχανικούς – Είναι ανεύθυνο να στέλνεις παιδιά στην ανεργία

«Όπως ελέγχουμε τα πυρηνικά, πρέπει να ελέγξουμε και την τεχνητή νοημοσύνη».

«Τα ταλέντα δεν εμφανίζονται ουρανοκατέβατα, τα φτιάχνεις από το σχολείο». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος και συνιδρυτής της Upstream, μιλώντας στην κάμερα του Naftemporiki TV και στον Λάμπη Ταγματάρχη στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών.

Ο κ. Βερέμης μίλησε για την ανάγκη να προσαρμοστεί η εκπαίδευση στα νέα δεδομένα και να αλλάξει η νοοτροπία που «ωθεί» τα παιδιά προς επαγγέλματα χωρίς μέλλον. «Έχουμε περισσότερους φιλόλογους από μηχανικούς, είναι ανεύθυνο να στέλνεις παιδιά στην ανεργία» είπε χαρακτηριστικά. Στις προτεραιότητές της πολιτείας και των επιχειρήσεων πρέπει να είναι, όπως εξήγησε, και το reskilling, δηλαδή η συνεχής επανεκπαίδευση και κατάρτιση για απόκτση νέων δεξιοτήτων.

Σε ερώτηση για το εάν πρέπει να φοβόμαστε ή να ευχόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη, απάντησε: «Και τα δύο». Όπως είπε είναι κάτι που φέρνει πολλά οφέλη, αλλά και κινδύνους. Πρόσθεσε δε ότι συμμερίζεται την άποψη του Έλον Μασκ, σύμφωνα με την οποία με τον ίδιο τρόπο  που ελέγχουμε τα πυρηνικά, θα πρέπει να ρυθμίσουμε και την A.I.

Δείτε όλη τη συνέντευξη: