Zenon: Νέο κατασκευαστικό τμήμα της Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ

15 Σεπτεμβρίου 2021 | Νέα Μελών

Η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ (www.zenon.gr) είναι, από την ίδρυση της το 1987, η μεγαλύτερη εταιρία ρομποτικής στην Ελλάδα με εξειδίκευση στις εφαρμογές στη βιομηχανική συσκευασία και τον αυτοματισμό αποθηκών. Η Ζήνων πρόσφατα ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστικού τμήματος για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων βιομηχανικής ζύγισης, δυναμικών ελεγκτών βάρους (checkweighers) και αυτόματης ογκομέτρησης επί της γραμμής παραγωγής.

Η νέα αυτή δραστηριότητα της Ζήνων πραγματοποιήθηκε με μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Mettler-Toledo και τη Garvens, με τις οποίες η Ζήνων έχει ήδη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία. Βάσει της συνεργασίας αυτής η Ζήνων μπορεί να χρησιμοποιήσει στις κατασκευές της modules της Garvens (checkweighers), της Mettler-Toledo (ψηφιακές δυναμοκυψέλες – loadcells) και της Gargoscan (ογκομέτρηση).

Το νέο τμήμα έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα κατασκευαστικά τμήματα της Ζήνων που ειδικεύονται στην κατασκευή ρομποτικών συστημάτων συσκευασίας (παλετοποίηση, εγκιβωτισμός, διακίνηση, κλπ.), αυτοματισμού αποθηκών (picking, conveying, sorting, κλπ.) και τις εφαρμογές του Industry 4.0.

Η Ζήνων είναι από το 2009 μέλος του Ομίλου Θεοδώρου (www.theodorougroup.com), ενός από τους ισχυρότερους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα.

Zenon

Η Ζήνων Αυτοματισμοί εξειδικεύεται στη σχεδίαση, κατασκευή, ολοκλήρωση και υποστήριξη συστημάτων που αυτοματοποιούν τις διαδικασίες συσκευασίας και αποθήκευσης. Το όνομά της έχει ταυτιστεί με την εισαγωγή των ρομπότ στην Ελληνική βιομηχανία, με περισσότερες από 200 εφαρμογές (120 ρομπότ σε λειτουργία) στους κλάδους των τροφίμων, ποτών, φαρμάκων, χημικών και υλικών συσκευασίας. Η Ζήνων ανήκει στον ΟΜΙΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ τον  μεγαλύτερο αναγνωρισμένο κατασκευαστή συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού και ρομποτικής με δραστηριότητα στην Ελλάδα και σε 17 άλλες χώρες. Στον Όμιλο Θεοδώρου ανήκουν επίσης  οι εταιρίες ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ, που δραστηριοποιείται στους βιομηχανικούς αυτοματισμούς και η ENDOLINE ROBOTICS LTD, η οποία έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα νέα της Εταιρείας

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ