Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Finloup «σήκωσε» 1 εκατ. ευρώ από Velocity.Partners, TECS Capital και άλλους επενδυτές

Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια BNPL δυνατότητα για την ελληνική αγορά, στοχεύοντας με την νέα χρηματοδότηση σε μια περαιτέρω επέκταση και εκτός συνόρων.

Η Finloup, μια Startup του egg της Eurobank, που διαμόρφωσε μια υπηρεσία στη λογική του Buy now Pay later, άντλησε 1 εκατ. ευρώ από τους ελληνικούς επενδυτικούς φορείς Velocity.Partners και TECS Capital, την ΕveryPay καθώς και άγγελους επενδυτές.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε φέτος έχοντας μια σειρά από συνεργασίες στο ιστορικό της με εμπορικά brands. Με τα νέα κεφάλαια, η Startup σχεδιάζει να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ΝΑ Ευρώπη, καθιερώνοντας πρώτα τη θέση της στην εγχώρια αγορά.

Συγκεκριμένα, η νεοσύστατη εταιρεία ανέπτυξε την δυνατότητα να αγοράζουν και να πληρώνουν οι καταναλωτές χωρίς να χρεώνονται τόκους ή να χρειάζεται να διαθέτουν πιστωτική κάρτα συνδεδεμένη με κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Με βάση το open banking, η Finloup εκτιμά τα τραπεζικά δεδομένα του κάθε αγοραστή για να αξιολογήσει το επίπεδο οικονομικής αξιοπιστίας του και να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να από-πληρώσει το όποιο ποσό για τις αγορές που πραγματοποίησε.

Η ενσωματωμένη στην πλατφόρμα των e-shops με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία, διατίθεται σαν υπηρεσία σε όσους καταναλωτές την επιλέξουν για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους.

Από όταν τέθηκε σε λειτουργία η λύση της Finloup στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η μέση κατανάλωση έχει αυξηθεί στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με τους καταναλωτές να προτιμούν πλέον πιο ευέλικτους τρόπους πληρωμής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις