Τα βήματα για την επιτυχημένη μετάβαση των επιχειρήσεων στο cloud απασχόλησαν το 5ο Industry 4.0 Roundtable του ΣΕΒ

Οι εφαρμογές του υπολογιστικού νέφους στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, και τα οφέλη που παράγουν ως προς την εξοικονόμηση κόστους και τη βελτίωση της αποδοτικότητας, απασχόλησαν το 5ο Industry 4.0 Roundtable του ΣΕΒ, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, με τίτλο «Πρακτικές επιτυχημένης μετάβασης στο Υπολογιστικό Νέφος».

Με άξονα τα επιχειρηματικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη  μετάβαση στο cloud, η συζήτηση εστίασε στις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογίες cloud για τη διαδικτυακή διάθεση και χρήση υπολογιστικών πόρων από κεντρικά συστήματα, που λειτουργούν απομακρυσμένα και παρέχουν τη δυνατότητα κλιμακωτής (scaling) πρόσβασης σε υψηλή υπολογιστή ισχύ, κατ’ απαίτηση (on demand), πανταχόθεν, εύκολα και γρήγορα. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα, έγινε σύγκριση των υπηρεσιών private και public cloud, και παρουσιάστηκαν δυνατότητες σχετικές με την υψηλή διαθεσιμότητα υπολογιστικής ισχύος, την προστασία δεδομένων, τις υπηρεσίες υποστήριξης και λειτουργίας, καθώς και τις μεθοδολογίες μετάβασης σε public cloud υπηρεσίες (migration).

Οι λύσεις cloud επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ποικιλοτρόπως, από τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης της αποθήκης και του πελατολογίου μιας επιχείρησης και τη διευκόλυνση της απομακρυσμένης εργασίας και τηλεργασίας των στελεχών της, μέχρι την εξοικονόμηση δαπανών πρόσβασης σε υπολογιστική ισχύ και τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πληροφοριακών συστημάτων της.

Μέσα από την πρωτοβουλία εξειδικευμένων συζητήσεων Industry 4.0 Roundtables, ο ΣΕΒ στηρίζει πρακτικά τις επιχειρήσεις στην επιλογή της κατάλληλης τεχνολογίας για τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο των Roundtables, εμπειρογνώμονες προερχόμενοι από την Επιτροπή Ψηφιακής Οικονομίας του ΣΕΒ αναλύουν τις ωφέλειες τεχνολογιών αιχμής, αλλά και τεχνολογιών βάσης, με στόχο την ενδυνάμωση των επιχειρήσεων μπροστά στις τεχνολογικές και ψηφιακές προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης,

Το 6ο Industry 4.0 Roundtable θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, με θέμα «Έξυπνες κτιριακές υποδομές». Τη συζήτηση θα απασχολήσουν μεταξύ άλλων τρόποι που οι ψηφιακές εφαρμογές αναβαθμίζουν την ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας, βελτιώνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιριακών υποδομών, διευκολύνουν την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων, και συμβάλλουν στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, Τ: 211 5006165, Ε: industrial@sev.org.gr

X

    Στοιχεία εταιρίας

    Επωνυμία επιχείρησης*

    Tαχ. δ/νση διοίκησης

    Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

    Έτος ίδρυσης

    Αριθμός εργαζομένων

    Κέρδη τριών (3) τελευταίων ετών (προ φόρων)

    Σύνολο ενεργητικού τελευταίου έτους

    Αρμόδιος επικοινωνίας

    Oνοματεπώνυμο*

    Email

    Τηλ

    X

      Το όνομά σας *

      Το επίθετό σας *

      Email *

      Τηλέφωνο επικοινωνίας

      To μήνυμά σας

      Μόλις υποβάλετε το ερώτημά σας, ένα μέλος της ομάδας μας θα έρθει σε επαφή το συντομότερο δυνατό.
      Είμαστε αφοσιωμένοι στο ιδιωτικό σας απόρρητο. Μάθετε πώς φροντίζουμε τα δεδομένα σας στην πολιτική απορρήτου μας .

      X

        Στοιχεία εταιρίας

        Επωνυμία επιχείρησης*

        Tαχ. δ/νση διοίκησης

        Κλάδος οικονομικής δραστηριότητας*

        Έτος ίδρυσης

        Αριθμός εργαζομένων

        Κύκλος εργασιών τελευταίου έτους

        Αρμόδιος επικοινωνίας

        Oνοματεπώνυμο*

        Email

        Τηλ